Lees het laatste nieuws over Pedicure Bergh!

Nieuw bij pedicure Bergh ; raam bettering en tuinbord.

Pedicure Bergh heeft op 24 september 2016 het congres ”de kindervoet” bijgewoond.

Nieuw O2 Nail Polish van Depend. ( 22 verschillende kleuren)

 

Mooie kleine nagellakjes 5 ml in prachtige kleuren. Deze lakjes zijn zuurstofdoorlatend dus gezonder voor de nagels. Niet alleen dat is prettig, maar ben je met een Mycose- (schimmel) behandeling bezig en vind je het vervelend om elke avond je nagellak te verwijderen? Dat hoeft niet meer, met deze O2 Nail Polish op je nagels kan je blijven behandelen! Ideaal voor de zomer. Laat je nagels na een pedicure behandeling lakken en neem het lakje gelijk mee! De nagellak is ook in topcoat verkrijgbaar.

Voor € 4,- te krijgen bij Pedicure Bergh

Op 21 maart bestaat de praktijk van Pedicure Melanie Jansen alweer 5 jaar.

In 2009 ben ik geslaagd voor het examen basis pedicure. Toen ik begon met werken heb ik enige tijd mijn klantenkring opgebouwd bij mijn moeder in de praktijk. Toen deed ik mijn werkzaamheden nog gecombineerd met het vak als verpleegkundige. Na twee jaar te hebben gewerkt bij mijn moeder had ik al een aardige klanten kring opgebouwd. Wij besloten om mijn eigen praktijk te openen aan de Don Rualaan te ‘s-Heerenberg op 21 maart 2011. In deze tijd heb ik mij veel ontwikkeld in de nieuwe technieken en ik veel scholingen gevolgd. In november 2014 ben ik geslaagd voor het diploma medisch pedicure. Mijn kennis heb ik uitgebreid voor de clienten met de zogeheten ”risico voeten”.  Op dat moment was ik van mening dat mijn naam niet meer paste bij mijn werkzaamheden als medisch pedicure. Daarom heb ik in de maand van mijn 5 jarige jublieum gekozen om mijn naam en website te wijzigen.

Nieuwe naam voor Pedicuresalon Melanie Jansen

Graag wil ik u op de hoogte stellen van een naamswijziging. De door u vertrouwde ”pedicuresalon Melanie Jansen” gaat veranderen in :

“Pedicure Bergh”

Een pakkende nieuwe naam is al langer een wens van mij. En bij een nieuwe naam hoort ook een volledige vernieuwde website.

Pedicure Bergh

Pedicure Bergh staat in het inspiratie boek van provoet

Laat u inspireren.

Provoet heeft een inspiratie boekje ontwikkeld met een aantal enthousiaste vakmensen. Hier ben ik voor uitgenodigd voor een artikel over ”de vier generaties”

Dit is een boekje vol verhalen voor en over gedreven vakmensen met hart voor hun clienten en met visie op de voetverzorging.

Het boekje ligt in mijn praktijk maar natuurlijk kunt u hem ook hieronder lezen.

VERNIEUWING: VIER GENERATIES

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dit spreekwoord is zeker waar als je ziet hoe het pedicurevak zich door de tijd heeft ontwikkeld.

Melanie Jansen is de vierde generatie pedicure in haar familie. Zij vertelt over vernieuwingen in het vak.

 

Kan het pedicurevak in je bloed zitten?

Ze maakte de overstap van verpleegkunde naar het pedicurevak. Daarmee trad ze in de voetsporen van haar moeder, grootmoeder en overgrootmoeder.

Ook haar dochtertje heeft al veel interesse in voeten.

Lees het verhaal van Melanle Jansen uit ‘s-Heerenberg.

 

‘Vroeger… was echt niet alles beter, Mljn moeder heeft in haar praktijk nog de machines van haar oma staan. Die zijn echt niet ergonomisch. Vroeger werd er met name droog gewerkt. Lekker stoffig.’

Moeder en dochter

Vooral in het begin zorgde mijn moeder dat ze thuis was als ik in haar praktijk zat te pedicuren, Bij lastige ingroeiende nagels of andere ingewikkelde dingen keek ze dan even mee. We doen veel hetzelfde, maar verschil is er ook. We werken met dezelfde apparatuur. Op een compressor, Dat werkt sneller en met een mooier resultaat dan vroeger. We hebben ook allebei een volledig elektrisch bedienbare stoel. Dat werkt prettig, zeker als je lange dagen maakt.

Verschil

Complexe gevallen stuurt mijn moeder gelijk door naar mij.En mijn moeder doet behandelingen in 30 minuten terwijl ik er vaak 45 minuten voor nodig heb. Dat komt deels doordat ik minder ervaren ben dan zij, maar ook omdat ik ben aangesloten bij een zorggroep. Daarvoor moet ik uitgebreidere rapportages maken voor de zorgverzekeraars in verband met vergoedingen.’

1968

Overgrootmoeder Delfina Bannet

begon In 1968 met haar opleiding

en werkte vijftien jaar als pedicure.

Bij mensen aan huis en thuis in een

klein kamertje.

1982

Oma Ria Swerts begon in 1982

aan de opleiding. ze werkte zeven

jaar als pedicure en liet zich toen

omscholen tot voedingsassistente in

een verzorgingshuis.

1998

Moeder Annie Jansen – Roelofs

Haalde in 1998 haar diploma. Ze heeft

alle technische specialisaties gehaald

en bij haar in de praktijk is Melanie

begonnen.

2009

Melanie begon in 2009 aan de

basisopleiding en behaalde daarna

de diabetische, reumatisch en

overige risicovoeten met daarbij

de specialistische technieken.

Ze heeft sinds dit jaar haar papieren

voor medisch pedicure

Dilemma:

salon of praktijk?

Toen ik na de opleiding naar de Kamer van Koophandel ging, heb ik klakkeloos ‘salon’ opgegeven. Eigenlijk had ik daar niet goed over nagedacht. Ooit wil ik dat veranderen in’praktijk’ want dat vind ik professioneler. Zeker nu ik medisch pedicure ben. Salon klinkt me te cosmetisch. Ik wil een professionele uitstraling van mijn praktijk. Als medisch pedicure heb ik niet alleen meer administratie bij te houden, mijn vak zal ook boeiender zijn door de samenwerking met andere zorgaanbieders.’

Click edit button to change this text.